Spørsmål og svar: Slutte på Obagi/ZO om sommeren?

Obagi-Tretinoin-11-1024x422.jpg

Kari spør: 

Jeg har brukt Obagi og ZO Medical i 6 mnd, og er helt strålende fornøyd med resultatet! Men jeg lurer på om jeg kan bruke A-vitaminsyre og hydroquinoin nå om sommeren? Jeg har hørt at man ikke skal bruke Obagi/ZO om sommeren? Er dette riktig?

Mvh Kari

Silje svarer:

Hei Kari! Så herlig å høre at du er så strålende fornøyd med Obagi ZO produktene, som den Obagi ZO-entustiasten jeg er så gleder det meg å høre! Angående det å bruke Obagi ZO om sommeren, jeg får dette spørsmålet daglig fra både pasienter og blogglesere, og svaret er: Det er en helt feil påstand at man ikke kan bruke Obagi ZO om sommeren.

Det er absolutt ikke noe problem å bruke Obagi Nu-derm  eller ZO Medical gjennom hele sommeren når man har brukt det i lengre enn 12 uker, dvs at huden ikke er sensitiv og tørr lenger. Du trenger trenger derfor ikke stoppe å bruke Obagi ZO selv om sommeren, men det er viktig å være ekstra påpasselig med tanke på solbeskyttelse og skjerme ansiktet fra direkte sollys på varme sommerdager. Daglig bruk av antioksidanter og solfaktor vil gi deg en effektiv solbeskyttelse. Husk bare å påføre solfaktor flere ganger gjennom dagen om du er ute i direkte dagslys/sol.

Spørsmål og svar: Slutte på Obagi/ZO om sommeren?

Sommeren er ikke den ideelle tiden å starte på en Obagi ZO kur, om man ikke har brukt det tidligere, men for de som har brukt det over lengre tid er dette absolutt ikke noe problem. Et godt tips er å redusere styrken på A-vitaminsyren (tretinoinen) om man skal være mye i varmere strøk, om man føler at huden er noe sensitiv.

Spørsmål og svar: Slutte på Obagi/ZO om sommeren?

Det er smart å oppsøke en dyktig behandler som kan skreddersy et spesialtilpasset HUD program som kan brukes på sommertid og på ferie til varmere strøk. Slik vil du kunne holde pigmentering, porer og kviser på avstand også om sommeren, i tillegg til at huden arbeider aktivt med å forebygge aldring.

Lurer du på hvordan du kan gå frem for å begynne på en Obagi ZO kur, les mer her.

Stor klem Silje:)

Husk å følge meg på:

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

Instagram: @siljeaustnes