Hva er forskjellen på Restylane og Botox?

MG_6736-copy.jpeg

Her kommer det en enkel forklaring på akkurat det:

Hva er Restylane?

Restylane er en krystallklar gel som injiseres i huden (for enkelte behandlinger rett under huden) i små mengder for å gjenopprette volum og struktur. Det kan fylles både i linjer/rynker, søkk og for å skape volum i f.eks lepper eller kinn. Restylane gir også huden fuktighet, noe som øker collagenproduksjonen i området som blir behandlet, dette gjør at huden i de fleste tilfeller faktisk blir permanent glattere i området som blir behandlet.

Restylane er basert på hyaluronsyre som ligner kroppens egen hyaluronsyre. Hyaluronsyren i Restylane er ikke animalsk, og derfor helt trygg å injisere. Det er minimal risiko for allergiske eller hypersensitive reaksjoner. Restylanen er blandet sammen med en liten dose lodocain (bedøvelse) noe som gjør den mindre smertefull å få injisert. Området som skal behandles kan også bedøves på forhånd, enten ved hjelp av tannlegebedøvelse eller bedøvelsekrem. Man kan bli litt hoven og oppleve blåmerker etter behandling, dette er forbigående.

Restylane finnes i mange ulike tykkelser, og tilpasses alt etter området som skal behandles, eller hvor mye behov det er for volum i området. Restylane lammer ikke området som behandles, men gir fuktighet og/eller økt volum i huden. Effekten av Restylane varer i gjennomsnitt mellom 6-12 mnd.

Hva er Botox?

Injeksjonsbehandling med virkestoffet Botulinumtoxin-A (Botox/vistabel/azzalure), er et stoff som har fått stor anvendelse innen medisinen de siste årene. Det brukes bl.a. til å korrigere skjeling, muskelspasmer, overdreven svette og hodepine.

Botox hindrer små muskelgrupper fra å trekke seg sammen, og den overliggende huden jevnes og glattes dermed ut. Området som blir behandlet blir ikke numment eller følelseløst, men de underliggende musklene som blir behandlet får redusert bevegelighet. Botox injiseres ikke i rynker, men i musklene som forårsaker at rynkene dannes. Huden i området som blir behandlet blir derfor ikke strukket eller “fylt opp” (økt volum).  Behandlingen er svært lite synlig, og etter 10-20 minutter syns det ikke at man har blitt behandlet (om man ikke har fått et blåmerke selvfølgelig..)

Når behandlingen virker blir man seende ut som man gjør når musklene i området slapper av, noe som gjør at rynkene duses ut. Botox blir ikke værende permanent i kroppen, men skilles ut gjennom pust/urin som hvilket som helst avfallstoff.  Effekten av Botox kommer i løpet av 12 dager, og sitter i gjennomsnitt i mellom 3-5 mnd. 

Husk å følge meg på:

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

Instagram: @siljeaustnes